Жалбени претрес Караџићу 23. и 24. априла

Срна
Жалбени претрес Караџићу 23. и 24. априла

Хаг - За 23. и 24. април заказан је жалбени претрес у предмету против првог предсједника Републике Српске Радован Караџић пред Међународним резидуалним механизмом за кривичне судове, који је наслиједио Хашки трибунал, саопштено је из Хага.

Претрес ће бити одржан у судници један зграде Механизма у Хагу, у складу с налогом о распореду који је издало Жалбено вијеће Механизма.

Међународни резидуални механизам за кривичне судове одобрио је раније Караџићу да се обрати током жалбеног претреса који је заказан за 23. и 24. април.

У саопштењу је тада наведено да је у интересу правде да Караџићу буде одобрено да се обрати пред Жалбеним вијећем и изнесе аргументе, као и да Тужилаштво није уложило приговор.

Караџић ће се обратити Вијећу у присуству својих правних заступника Питера Робинсона и Кејт Гибсон.

Радован Караџић уложио је у децембру 2016. године жалбу Хашком трибуналу на пресуду, којом је осуђен на 40 година затвора "због геноцида у Сребреници и злочина против човјечности у БиХ 1992-1995. године".

Караџић је у поднеску од 5. јануара затражио од Жалбеног вијећа да му дозволи да учествује у жалбеном претресу заједно са својим правним заступницима. Караџић је осуђен у марту 2016. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана