Zajednički interesi Silajdžića i Dudakovića

V. Š.
Zajednički interesi Silajdžića i Dudakovića

BANjALUKA - Predsjedavajući Predsjedništva BiH i lider Stranke za BiH Haris Silajdžić želi da koristi ratne aktere za svoju političku promociju, jer je sasvim jasno da bivšem generalu Armije RBiH Atifu Dudakoviću treba zaštita, a Silajdžiću politička podrška i da se iz tog razloga njihovi interesi poklapaju.

Rekao je to direktor Republičkog centra za istraživanje ratnih zločina Vlade RS Janko Velimirović, komentarišući Silajdžićevu izjavu na TV1 u kojoj za Dudakovića, koji je osumnjičen za više zločina, kaže da je heroj i da stoji iza njega i to, ne samo on, već “svi patrioti BiH”.

- Silajdžić i Dudaković imaju i zajedničku prošlost. Koliko god nastojimo da dokažemo da Dudakovića treba procesuirati, to želimo da dokažemo i za Silajdžića za udruženi zločinački poduhvat za ono što se dešavalo u “Oluji” i poslije nje - naglasio je Velimirović.

Poslanik SNSD-a u Parlamentu BiH Slavko Jovičić istakao je da Silajdžić svojim izjavama vrijeđa srpski narod, a veličanjem ratnih zločinaca kao svojih heroja, najviše će dati doprinos raspadu BiH.

- Sve je to smišljeno, jer Silajdžić nikada ništa nije radio napamet. Njemu treba Dudaković, koji je član njegove partije, da bi mu ojačao političku poziciju - kazao je Jovičić.

Jovičić je naglasio da su jasne činjenice da Silajdžić i njegov kabinet imaju jak uticaj u Tužilaštvu BiH i Sudu BiH i da je to razlog što Dudaković nije procesuiran.

Dodao je i da Silajdžić ima jak uticaj i lobi u islamskim zemljama.

Nadležne institucije Republike Srpske podnijele su više izvještaja protiv Dudakovića, a istraga protiv nekadašnjeg komandanta Petog korpusa Armije RBiH u Tužilaštvu BiH je u toku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana