Zajednička sjednica vlada Srpske i FBiH 9. marta u Banjaluci

Srna
Zajednička sjednica vlada Srpske i FBiH 9. marta u Banjaluci

Banjaluka - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da će zajednička sjednica Vlade Srpske i Vlade Federacije BiH biti održana 9. marta u Banjaluci.

Cvijanovićeva je rekla novinarima u Banjaluci da će neke od tema zajedničkog sastanka biti pitanja izgradnje auto-puta Beograd-Sarajevo, usklađivanje propisa i cijeli niz drugih stvari.


Ona je navela da su u planu i razgovori kako entiteti mogu zajednički da doprinesu povećanju privredne aktivnosti, zaposlenosti i slično.

"Mislim da to jeste naš zajednički zadatak i sigurna sam da ćemo tu izaći sa cijelim nizom dobrih mjera ili zaključaka", rekla je premijer Srpske.

Ona je dodala da ne vjeruje da će se na sastanku baviti pitanjem akciza, jer je Srpska svoj stav rekla u smislu da je zahtjev o tome formulisan i ušao kao takav u Pismo namjere i Reformsku agendu.

"Ostaje da se Zakon o akcizama izvrši i ne vidim zašto bismo o tome sad trebali da pričamo. Nisam zagovornik toga da se na svakom sastanku milion puta otvara ista tema ako smo se jednom dogovorili", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je navela da traju zastoji kada je riječ o nekoliko zakona u Federaciji BiH, te da je tu i obaveza u vezi sa akcizama na nivou BiH.

"Mislim da ima još jedna neizvršena obaveza koja se odnosi na odluke u vezi sa brojem ljudi u administrativnim službama na nivou BiH i koje će svakako Savjet ministara morati da definiše", navela je Cvijanovićeva.

Ona je podsjetila da su pomenute obaveze, kada je riječ o Srpskoj, u decembru bile izvršene. /

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana