Захвалност СПЦ на његовању традиције и обичаја српског народа

Срна
Захвалност СПЦ на његовању традиције и обичаја српског народа

Вашингтон - Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић захвалила је свештенству Српске православне цркве и удружењима у САД која су дала несебичан допринос обиљежавању јубилеја - 100 година од подизања српске заставе испред Бијеле куће, али и на његовању традиције и настојањима да отргну од заборава обичаје и вриједности српског народа.

На свечаном банкету у Националном прес центру у Вашингтону, који је одржан у оквиру обиљежавања 100 година од подизања српске заставе испред Бијеле куће, Цвијановићева је рекла да је задовољна успјехом који су заједно владе Српске и Србије постигле током боравка у Вашингтону.


“Морамо бити свјесни чињенице да је јако важно градити односе између два народа, што ће помоћи и у изградњи нашег друштва”, истакла је Цвијановићева.

На свечаном банкету у Националном прес-центру представници из политичког, пословног, академског свијета, родољуби, одали су пошту српским жртвама и са захвалношћу се присјетили пријатеља српског народа из Америке у Великом рату, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана