Zaev započeo zvaničnu posjetu BiH

Srna foto: klix.ba
Zaev započeo zvaničnu posjetu BiH

Sarajevo - Predsjednik Vlade Republike Makedonije Zoran Zaev započeo je zvaničnu posjetu BiH susretom sa predsjedavajućim Savjeta ministara BiH Denisom Zvizdićem. Svečani doček upriličen je jutros ispred zgrade institucija BiH nakon čega će biti održan i susret delegacija Savjeta ministara BiH i Vlade Republike Makedonije.

Biće potpisan i Memorandum o razumijevanju između Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Makedonije koji će potpisati Mirko Šarović, zamjenik predsjedavajućeg i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Ljupčo Nikolovski, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Makedonije.


Tokom posjete biće potpisan i Program kulturne saradnje između Ministarstva civilnih poslova BiH i Ministarstva kulture Republike Makedonije koji će potpisati Adil Osmanović, ministar civilnih poslova BiH, i Robert Alagjozovski, ministar kulture Republike Makedonije.

Protokolom posjete predviđen je susret sa predsjedavajućim Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i susret sa predsjedavajućim i članovima Predsjedništva BiH.

Zvizdić i Zaev će u toku dana posjetiti i Rotimlje gđe će položiti vijenac na spomen-obilježje tragično stradalom predsjedniku Republike Makedonije Borisu Trajkovskom i članovima njegove pratnje.

U večernjim časovima predsjedavajući Savjeta ministara BiH i premijer Makedonije će boraviti u Mostaru gđe će potpisati Mostarsku povelju mira.

Premijer Makedonije je u Sarajevo doputovao juče, a na Međunarodnom aerodromu Sarajevo dočekao ga je ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić.

Saradnja između ministarstava BiH i Makedonije

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Makedonije Ljupčo Nikolovski potpisali su danas u Sarajevu Memorandum o razumijevanju između ova dva ministartva.
Ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović i ministar kulture Makedonije Robert Alagjozovski potpisali su Program kulturne saradnje između dva ministarstva.

Delegacija Vlade Makedonije, koju predvodi premijer Zoran Zaev, boravi u zvaničnoj posjeti BiH.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana