Zabrđe kod Kotor Varoša: Gas uništio kuću, povrijeđen vlasnik

Goran Obradović
Zabrđe kod Kotor Varoša: Gas uništio kuću, povrijeđen vlasnik

Kotor Varoš - Vinko Kavedžija (45) iz Zagreba teško je povrijeđen juče ujutro u eksploziji gasa u porodičnoj kući u selu Zabrđe kod Kotor Varoša.

Do eksplozije je došlo juče oko 8.30 časova, a Kavedžija je poslije toga vozilom Hitne pomoći prevezen u Univerzitetsku bolnicu Kliničkog centra Banjaluka, gdje mu je ukazana ljekarska pomoć, poslije čega je pušten na kućno liječenje.

On je poslije dolaska kući ispričao da je u ponedjeljak uveče na gasnoj peći pravio večeru i da je poslije toga zavrnuo gas.

- U utorak ujutro otišao sam do šporeta da bih skuvao kafu. Čim sam upalio šibicu, odmah je došlo do jake eksplozije i vidio sam kako plafon pada na mene. Uspio sam nekako da istrčim iz kuće i da se spasim - ispričao je juče Vinko nakon izlaska iz bolnice.

Kavedžijin prvi komšija Zoran Tomić je ispričao da je juče ujutro čuo eksploziju i da je prvo pomislio da je jak zemljotres.

- Kada sam izašao iz kuće vidio sam da je Kavedžija ispred kuće i da mu gori odjeća. Uspio je nekako da skine sve sa sebe i da se spasi. Pozvali smo odmah policiju i Hitnu pomoć - ispričao je Tomić.

Prema njegovim riječima, pravo je čudo kako je uspio da preživi.

- Kada su odvezli Vinka u bolnicu, tek tad sam vidio šta je bilo sa kućom. Od eksplozije je uništena kao da je bila od kartona - istakao je Tomić.

Izvor blizak istrazi je rekao da će istragom biti utvrđeno šta je prouzrokovalo eksploziju i da sada postoje dvije verzije.

- Moguće je da Kavedžija nije dobro zavrnuo gas kada je napravio večeru, ali i da su crijevo ili ventil pukli i da su puštali gas, koji je vjerovatno curio tokom noći. Međutim, Vinko nije osjetio gas, jer je spavao na spratu kuće. Na neki način sreća je da se gas proširio cijelom kućom i to je spasilo Kavedžiju. Da je ostao u prostoriji u kojoj je bila peć, male šanse su da bi preživio - rekao je naš izvor i dodao da je kuća totalno uništena i da će je morati srušiti i graditi iz temelja.

Vinkov brat Zoran Kavedžija je rekao da oni svi žive u Zagrebu i da je Vinko došao u Zabrđe prije 15 dana.

- Prije više od mjesec bio sam u Zabrđu i na benzinskoj pumpi u blizini kupio sam novu plinsku bocu. Kada sam je postavio, kao i uvijek provjerio sam crijevo i ventil i sve je bilo ispravno - istakao je Zoran.

On je dodao da je sa ocem Stipom juče došao u Kotor Varoš, kada su mu komšije javile šta se desilo.

Napustio bolnicu

U Univerzitetskoj bolnici Kliničkog centra Banjaluka rekli su, navodeći inicijale, da je Vinko Kavedžija dovezen u hiruršku ambulantu juče oko 9.35 časova.

- Pacijent je primljen sa opekotinama po glavi, licu i rukama. Poslije pregleda i ukazane pomoći predložena je hospitalizacija u Klinici za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju, koju je pacijent svojevoljno odbio - rekli su u bolnici.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana