Забрђe код Котор Вароша: Гас уништио кућу, повријеђен власник

Горан Обрадовић
Забрђe код Котор Вароша: Гас уништио кућу, повријеђен власник

Котор Варош - Винко Кавеџија (45) из Загреба тешко је повријеђен јуче ујутро у експлозији гаса у породичној кући у селу Забрђе код Котор Вароша.

До експлозије је дошло јуче око 8.30 часова, а Кавеџија је послије тога возилом Хитне помоћи превезен у Универзитетску болницу Клиничког центра Бањалука, гдје му је указана љекарска помоћ, послије чега је пуштен на кућно лијечење.

Он је послије доласка кући испричао да је у понедјељак увече на гасној пећи правио вечеру и да је послије тога заврнуо гас.

- У уторак ујутро отишао сам до шпорета да бих скувао кафу. Чим сам упалио шибицу, одмах је дошло до јаке експлозије и видио сам како плафон пада на мене. Успио сам некако да истрчим из куће и да се спасим - испричао је јуче Винко након изласка из болнице.

Кавеџијин први комшија Зоран Томић је испричао да је јуче ујутро чуо експлозију и да је прво помислио да је јак земљотрес.

- Када сам изашао из куће видио сам да је Кавеџија испред куће и да му гори одјећа. Успио је некако да скине све са себе и да се спаси. Позвали смо одмах полицију и Хитну помоћ - испричао је Томић.

Према његовим ријечима, право је чудо како је успио да преживи.

- Када су одвезли Винка у болницу, тек тад сам видио шта је било са кућом. Од експлозије је уништена као да је била од картона - истакао је Томић.

Извор близак истрази је рекао да ће истрагом бити утврђено шта је проузроковало експлозију и да сада постоје двије верзије.

- Могуће је да Кавеџија није добро заврнуо гас када је направио вечеру, али и да су цријево или вентил пукли и да су пуштали гас, који је вјероватно цурио током ноћи. Међутим, Винко није осјетио гас, јер је спавао на спрату куће. На неки начин срећа је да се гас проширио цијелом кућом и то је спасило Кавеџију. Да је остао у просторији у којој је била пећ, мале шансе су да би преживио - рекао је наш извор и додао да је кућа тотално уништена и да ће је морати срушити и градити из темеља.

Винков брат Зоран Кавеџија је рекао да они сви живе у Загребу и да је Винко дошао у Забрђе прије 15 дана.

- Прије више од мјесец био сам у Забрђу и на бензинској пумпи у близини купио сам нову плинску боцу. Када сам је поставио, као и увијек провјерио сам цријево и вентил и све је било исправно - истакао је Зоран.

Он је додао да је са оцем Стипом јуче дошао у Котор Варош, када су му комшије јавиле шта се десило.

Напустио болницу

У Универзитетској болници Клиничког центра Бањалука рекли су, наводећи иницијале, да је Винко Кавеџија довезен у хируршку амбуланту јуче око 9.35 часова.

- Пацијент је примљен са опекотинама по глави, лицу и рукама. Послије прегледа и указане помоћи предложена је хоспитализација у Клиници за пластичну и реконструктивну хирургију, коју је пацијент својевољно одбио - рекли су у болници.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана