Za opšte izbore u dovojskoj izbornoj jedinici evidentirana 63 politička subjekta

Srna
Za opšte izbore u dovojskoj izbornoj jedinici evidentirana 63 politička subjekta

Doboj - U dobojskoj izbornoj jedinici za oktobarske opšte izbore u BiH upisano je 62.656 birača koji će na 106 redovnih biračkih mjesta glasati za jednog od 63 ovjerena politička subjekta.

Predsjednik Gradske izborne komisije /GIK/ u Doboju Nenad Paleksić rekao je novinarima da su se na izbore prijavila 63 politička subjekta i to 34 političke stranke, 23 nezavisna kandidata, te šest koalicija.


Prema njegovim riječima, svi politički subjekti danas su učestvovali na dodjeli mjesta u biračkim odborima na 106 redovnih biračkih mjesta, dva mobilna tima i jedno biračko mjesto za glasanje na nepotvrđenim listićima.

On je naveo da je u privremeni birački spisak za izbornu jedinicu Doboj sa današnjim danom upisano 62.656 birača, a tačan broj upisanih u konačni birački spisak biće poznat 23. avgusta.

Paleksić kaže da je od političkih subjekata tražio saradnju u predlaganju članova biračkih odbora, s obzirom da izmjenom Pravilnika od Centralne izborne komisija BiH, nakon zatvaranja biračkih mjesta u prebrojavanju izbornih rezutata neće moći da učestvuju zamjenici biračkih odbora, kao do sada.

On kaže da takva odluka predstavlja problem da se ispoštuje predviđeni rok u dostavljanju izbornih rezultata, naročito u biračkim odborima sa velikim brojem glasača.

Paleksić je naveo da su, nakon današnjeg postupka, politički subjekti dužni u roku od sedam dana dostaviti GIK-u prijedloge za članove biračkih odbora i njihove zamjenike, za biračka mjesta gdje su dobili mjesta za popunu.

Iz dobojske Policijske uprave /PU/ rečeno je Srni da u periodu od 1. januara do 30. jula na području njene nadležnosti nije bilo masovnijih prijava i odjava prebivališta građana, i da se konstantno prati stanje, posebno pojava eventualno povećanog broja promjena prebivališta iz jedne opštine u drugu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana