За опште изборе пријављене 72 странке и 39 независних кандидата

Срна
За опште изборе пријављене 72 странке и 39 независних кандидата

Сарајево - Пријаву за учешће на општим изборима у БиХ, које је ЦИК БиХ расписао за 7. октобар, поднијеле су 72 политичке странке и 39 независних кандидата.

Рок за подношење пријава политичких странака и независних кандидата за овјеру учешћа на изборима истекао је данас у 16.00 часова.


Преглед политичких субјеката који су поднијели пријаву биће доступан јавности на веб страници Централне изборне комисије /ЦИК/ БиХ под линком општи избори 2018, након што га надлежна служба припреми, саопштено је из ЦИК-а БиХ.

Наводи се да ће ЦИК до 9. јуна извршити провјере и овјерити пријаве политичких странака и независних кандидата који испуњавају законом прописане услове.

ЦИК БиХ данас је “БХ Пошти” предао око 64.000 пошиљки за бираче који су били регистровани да гласају из иностранства на локалним изборима 2016. године.

Пошиљке садрже обрасце ПРП2 путем којих је уз назначена упутства потребно потврдити регистрацију за опште изборе 2018. године.

За нове бираче који желе да гласају из иностранства на веб страници ЦИК-а БиХ доступан је образац ПРП1 са прецизним упутством.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана