Za nerazvijene i izrazito nerazvijene opštine 500.000 KM

Srna
Za nerazvijene i izrazito nerazvijene opštine 500.000 KM

Banjaluka - Vlada Republike Srpske donijela je odluku o isplati 500.000 KM nerazvijenim i izrazito nerazvijenim jedinicama lokalne samouprave.

Za 14 nerazvijenih opština - Bratunac, Vlasenica, Donji Žabar, Kostajnica, Ljubinje, Nevesinje, Pelagićevo, Petrovac, Petrovo, Ribnik, Rogatica, Han Pijesak, Šamac i Šipovo, dodijeljeni su iznosi od 13.375 KM do 16.300 KM, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.


Za izrazito nerazvijene opštine - Berkovići, Vukosavlje, Istočni Drvar, Istočni Mostar, Istočni Stari Grad, Jezero, Kalinovik, Kneževo, Krupa na Uni, Kupres, Lopare, Novo Goražde, Osmaci, Oštra Luka, Rudo, Srebrenica, Trnovo, Čajniče i Šekovići, dodijeljeni su iznosi od 13.640 KM od 16.300 KM.

Vlada je na današnjoj sjednici prihvatila informaciju o potrebi izgradnje i opremanja medicinskog kampusa u Banjaluci, koji podrazumijeva Medicinski fakultet, Centar za obrazovanje i istraživanja, Fakultet zdravstvene njege i Srednju medicinsku školu, te o sanaciji i rekonstrukciji objekata Maternitea i Klinike za infektivne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

"Vlada zadužuje Ministarstvo finansija i Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite da pokrenu inicijativu prema Evropskoj investicionoj banci za obezbjeđenje 100 miliona evra za izgradnju i rekonstrukciju tih objekata", navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana