За Србе 1. март дан почетка патњи

Срна
За Србе 1. март дан почетка патњи

Сарајево - Српски народ 1. март, који се у ФБиХ обиљежава као такозвани дан независности БиХ, доживљавају као дан када је 1992. године почео рат, када је почела патња свих грађана у БиХ, а посебно Срба, поручили су званичници из РС.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић подсјетио је да нелегални референдум и убиство српског свата Николе Гардовића те паљење српске заставе на Башчаршији 1. марта 1992. године довољно говоре о томе шта су тадашња власт у Сарајеву и доминантни дио бошњачких лидера мислили о Србима.

Предсједник РС Милорад Додик рекао је да је Сарајево данас готово етнички очишћено од Срба, а убиство српског свата тог 1. марта може се узети као датум почетка етничког чишћења у Сарајеву и на територијама под муслиманском контролом. Премијерка РС Жељка Цвијановић нагласила је да је обиљежавање 1. марта провокација политичког Сарајева, предвођена Бакиром Изетбеговићем.

Предсједник Асоцијације стваралаца РС и први предсједник Народне скупштине РС Момчило Крајишник истиче да тај датум Срби не треба да славе, јер не доноси никакав опрост, већ, напротив, подржава све што је било узрок рата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана