За Програм опоравка од поплава 6,8 милиона евра

Срна
За Програм опоравка од поплава 6,8 милиона евра

Бањалука - Влада Републике Српске прихватиће 6,8 милиона евра донаторских средстава Европске уније, одобрених Републици Српској по Споразуму о бесповратној помоћи ради реализације нове фазе Пројекта опоравка од поплава.

"Укупна процијењена вриједност пројекта износи до 7,7 милиона евра, а суфинансирање Владе Српске износи до 1,3 милиона КМ или 8,63 одсто. Преостали износ до 463.229 КМ или 3,08 одсто обезбиједиће јединице локалне самоуправе укључене у пројекат", саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.


У саопштењу се наводи да ће се одобрена донаторска средства користити за реализацију активности усмјерених на трајно стамбено збрињавање и економско оснаживање жртава поплава и клизишта у Републици Српској.

То подразумијева изградњу и санацију индивидуалних стамбених објеката, помоћ малој пољопривреди, те креирање нових радних мјеста у приватном сектору, а све ради наставка пружања помоћи социјално угроженим категоријама становништва у поплављеним подручјима.

"За потписивање Пројектног споразума између Владе Републике Српске и Развојног програма УН у БиХ овлашћује се министар финансија", саопштено је након данашње сједнице Владе.

Из Владе наводе да је носилац пројектних активности на подручју Републике Српске УНДП у БиХ, док се за праћење и извјештавање Владе о реализацији ове одлуке задужује Министарство финансија.

Овој одлуци Владе претходило је усвајање информације о наставку сарадње са Европском комисијом и УНДП-ом у оквиру поменутог пројекта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана