Vulin: Sudi se Vučiću, a ne potencijalnim ubicama

Srna
Vulin: Sudi se Vučiću, a ne potencijalnim ubicama

Banjaluka - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin rekao je danas da se sudi Aleksandru Vučiću umjesto onima koji su pokušali da ubiju premijera Srbije u julu prošle godine u Potočarima.

"Nađite mi zemlju na svetu u kojoj bi bio napadnut predsednik jedne strane vlade i u kojoj bi trebalo godinu dana da se kazne počinioci. Nađite zemlju koja bi oslobodila čoveka koga imamo na svim kamerama kako napada Aleksandra Vučića. Kakva je to zemlja i pravosuđe?", upitao je Vulin povodom obustavljanja istrage protiv Almira Merdića.


On je rekao novinarima da kao čovjek pita gdje su bili domaćini i "zašto uz Vučića nije koračao Bakir Izetbegović kao što je kraj njega u Beogradu bio Vučić".

Vulin je rekao da se godinu dana pokušava nametnuti mišljenje da je Vučić sam sebe napao.

"Vučić je, zapravo, kriv. On je kriv zato što nije prihvatio da uz srpski narod stoji odrednica genocid, zato što se poklonio žrtvama tuđeg naroda, a nije ponizio svoj. On jeste kriv što nije dozvolio da ponize i njega i Srbe i što je pokazao ličnu hrabrost", ocijenio je Vulin.

On je rekao da Vučić najkrivlji jer je preživio i oprostio onima koji su pokušali da ga ubiju.

"Oni njemu nisu oprostili što je živ", rekao je Vulin.

Govoreći o izjavi potpredsjednika Srpske Ramiza Salkića da je zajednička policijska vježba Srpske i Srbije "zveckanje oružjem", Vulin je rekao da se cijeli svijet bori protiv terorizma i upitao zašto ne bi i Srbija i Srpska.

"Vježba je bila na teritoriji Srbije. Nama je potrebna Srpska i njena podrška i pomoć, kao što smo spremni da je ponudimo svakom ko se bori protiv terorizma", poručio je Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana