Вулин: Суди се Вучићу, а не потенцијалним убицама

Срна
Вулин: Суди се Вучићу, а не потенцијалним убицама

Бањалука - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Александар Вулин рекао је данас да се суди Александру Вучићу умјесто онима који су покушали да убију премијера Србије у јулу прошле године у Поточарима.

"Нађите ми земљу на свету у којој би био нападнут председник једне стране владе и у којој би требало годину дана да се казне починиоци. Нађите земљу која би ослободила човека кога имамо на свим камерама како напада Александра Вучића. Каква је то земља и правосуђе?", упитао је Вулин поводом обустављања истраге против Алмира Мердића.


Он је рекао новинарима да као човјек пита гдје су били домаћини и "зашто уз Вучића није корачао Бакир Изетбеговић као што је крај њега у Београду био Вучић".

Вулин је рекао да се годину дана покушава наметнути мишљење да је Вучић сам себе напао.

"Вучић је, заправо, крив. Он је крив зато што није прихватио да уз српски народ стоји одредница геноцид, зато што се поклонио жртвама туђег народа, а није понизио свој. Он јесте крив што није дозволио да понизе и њега и Србе и што је показао личну храброст", оцијенио је Вулин.

Он је рекао да Вучић најкривљи јер је преживио и опростио онима који су покушали да га убију.

"Они њему нису опростили што је жив", рекао је Вулин.

Говорећи о изјави потпредсједника Српске Рамиза Салкића да је заједничка полицијска вјежба Српске и Србије "звецкање оружјем", Вулин је рекао да се цијели свијет бори против тероризма и упитао зашто не би и Србија и Српска.

"Вјежба је била на територији Србије. Нама је потребна Српска и њена подршка и помоћ, као што смо спремни да је понудимо сваком ко се бори против тероризма", поручио је Вулин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана