Вулин: Српска - гарант мирног живота Срба на овим просторима

Глас Српске
Вулин: Српска - гарант мирног живота Срба на овим просторима

Бањалука - Република Српска настала је да се јасеновачки геноцид више никада не би поновио, а њено постојање гарантује да ће Срби живети на овим просторима мирно, слободно и како заслужују, изјавио је данас министар одбране Србије Александар Вулин.

“Србија доживљава Републику Српску као свој спољнополитички приоритет. Свака наша акција и одлука је увек везана за то како ће се она односити на Српску. Док је на челу Србије Александар Вучић, Република Српска ће бити чувана и сачувана”, поручио је Вулин прије свечане академије у Бањалуци поводом Дана Републике.

Он је навео да су Срби данас суочени са пријетњом стварања “велике Албаније” и поништавања српског постојања гдје год немају своју државу и гдје год други одлучују о њима, због чега немају право да одустају од рјешавања српског националног питања.

“Када будемо решавали ово питање морамо то урадити тако што ћемо посматрати српство у целини. Срби морају имати јединствен центар, јединствен политички пут и одлуке које се морају доносити у Београду, у заједништву свих Срба и водећи рачуна о свим деловима српства”, сматра Вулин.

Он је рекао да се у Бањалуци и Републици Српској осјећа као код своје куће.

“Република Српска је мој дом, дом свих Срба и свих људи који верују у слободу и да се за њу вреди борити”, нагласио је Вулин и свим грађанима честитао данашњи велики празник.

Он је Дан Републике честитао и свим Србима, јер, како је навео, празник Републике Српске је празник за све Србе, доказ успјешности борбе за слободу и потребе борбе за слободу.

Коментаришући одлуку Уставног суда БиХ према којој је Дан Републике неуставан, Вулин је рекао да он поштује одлуке органа Републике Српске и њених грађана.

“Нико не може забранити грађанима Републике Српске да имају своје празнике. Не верујем да је овај празник уперен ни против кога. Ако је некоме стало до БиХ, мора му бити стало и до Републике Српске, јер ако је Српска успешна - биће то и БиХ, а све друго нас води до ужаса рата”, поручио је Вулин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана