Vulin: Izetbegović prvo da odgovori ko je pokušao da ubije Vučića

Srna
Vulin: Izetbegović prvo da odgovori ko je pokušao da ubije Vučića

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, prije nego što pomene predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, treba da kaže ko je pokušao da ubije Vučića u julu 2015. godine tokom komemoracije povodom zločina u Srebrenici.

 “Da Izetbegović ima dostojanstva on bi nam, pre nego što pomene ime Aleksandra Vučića, rekao ko je pokušao da ga ubije”, istakao je Vulin, komentarišući Izetbegovićevu izjavu da “Vučić zagovara mir, a naoružava se”.

On je naglasio da predsjednik Srbije sprovodi politiku mira i da mu je žao što u Izetbegoviću nema valjanog sagovornika, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

“Pre nego što uopšte stavi njegovo ime u usta morao bi da ima toliko dostojanstva da najpre objasni zašto tada, kao domaćin, nije bio uz njega, i da nam već jednom kaže ko je pokušao da ubije Vučića”, rekao je Vulin, koji je danas u Novom Pazaru obišao kasarnu i Drugu brigadu Kopnene vojske.

Vulin je poručio da Izetbegović “ne bi trebalo da komentariše da li se Vojska Srbije oprema i naoružava, jer na to nema nikakvo pravo”.

On je dodao da je Srbija neutralna zemlja koja, da bi se branila i čuvala u trenutku nevolje, mora da bude dovoljno spremna i sposobna da to i uradi.

“Nama niko neće doći da pomogne u trenucima nevolje, a gospodin Izetbegović nema baš nijedan razlog, ni pravo da komentariše bilo šta što se dešava unutar Srbije”, rekao je ministar odbrane Srbije.

Prema njegovim riječima, Srbija se uzdržava da komentariše bilo kakve unutrašnje političke odnose unutar BiH, iako je čuvar dejtonske BiH, što ne treba zaboraviti.

“Imamo pravo da vodimo računa o dejtonskoj BiH, pa se uzdržavamo da dajemo bilo kakve izjave koje bi mogle povrediti bilo koga u BiH”, rekao je Vulin i dodao da mu je žao što Izetbegović ne prihvata otvorenog srca Vučićevu politiku mira

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana