Вулин: Изетбеговић прво да одговори ко је покушао да убије Вучића

Вулин: Изетбеговић прво да одговори ко је покушао да убије Вучића 19.09.2018 23:12 | Срна

Министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је да предсједавајући Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић, прије него што помене предсједника Србије Александра Вучића, треба да каже ко је покушао да убије Вучића у јулу 2015. године током комеморације поводом злочина у Сребреници.

 “Да Изетбеговић има достојанства он би нам, пре него што помене име Александра Вучића, рекао ко је покушао да га убије”, истакао је Вулин, коментаришући Изетбеговићеву изјаву да “Вучић заговара мир, а наоружава се”.

Он је нагласио да предсједник Србије спроводи политику мира и да му је жао што у Изетбеговићу нема ваљаног саговорника, саопштено је из Министарства одбране Србије.

“Пре него што уопште стави његово име у уста морао би да има толико достојанства да најпре објасни зашто тада, као домаћин, није био уз њега, и да нам већ једном каже ко је покушао да убије Вучића”, рекао је Вулин, који је данас у Новом Пазару обишао касарну и Другу бригаду Копнене војске.

Вулин је поручио да Изетбеговић “не би требало да коментарише да ли се Војска Србије опрема и наоружава, јер на то нема никакво право”.

Он је додао да је Србија неутрална земља која, да би се бранила и чувала у тренутку невоље, мора да буде довољно спремна и способна да то и уради.

“Нама нико неће доћи да помогне у тренуцима невоље, а господин Изетбеговић нема баш ниједан разлог, ни право да коментарише било шта што се дешава унутар Србије”, рекао је министар одбране Србије.

Према његовим ријечима, Србија се уздржава да коментарише било какве унутрашње политичке односе унутар БиХ, иако је чувар дејтонске БиХ, што не треба заборавити.

“Имамо право да водимо рачуна о дејтонској БиХ, па се уздржавамо да дајемо било какве изјаве које би могле повредити било кога у БиХ”, рекао је Вулин и додао да му је жао што Изетбеговић не прихвата отвореног срца Вучићеву политику мира© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица