Вулин: Изетбеговић има проблем са истином коју заступам

Глас Српске
Вулин: Изетбеговић има проблем са истином коју заступам

Москва - Министар одбране Александар Вулин, оцијенио је данас да члан предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић нема проблем са њим, већ са истином коју Вулин заступа, "и ту му нема помоћи".

Изетбеговић је раније, у интервјуу београдском "Данасу", рекао да ће предсједник Србије ,Александар Вучић водити политику помирења, "а улогу оних који слабе позиције опонената, који изговарају ружне и недоличне ријечи, носиће поједини медији и политичари нижег ранга, попут Вулина или Додика".

"Политика Србије је политика мира и помирења. Изетбеговић то тешко разумије, а још теже прихвата. Зато је прошло двије године од покушаја убиства предсједника Вучића у Сребреници а да нико није кажњен", истакао је Вулин, наводи се у саопштењу.

Он је указао да Изетбеговић каже да је БиХ састављена од равноправних народа, али напада Републику Српску да је геноцидна творевина, тражи поштовање за жртве бошњацког народа, али никада није дошао у Братунац да се поклони побијеним Србима.

"Тражи поштовање интегритета БиХ, али би да раскомада Србију. Тражи хитно разграничење, а када Вучић убрза преговоре одмах их блокира. Када се види са Вучићем спреман је на сваки договор, а чим изађе пред камере погази реч", наводи се у саопштењу.

"Изетбеговић је човек без речи, опасних намера и дволичне политике. Изетбеговић нема проблем са мном, он има проблем са истином коју заступам и ту му нема помоћи", додао је Вулин.

Министар одбране налази се у Москви, у делегацији коју предводи предсједник Александар Вучић

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана