Вулин: БиХ у НАТО само уз сагласност два ентитета и три народа

Срна
Вулин: БиХ у НАТО само уз сагласност два ентитета и три народа

Сарајево - Министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је данас у Сарајеву да одлука о приступању БиХ НАТО-у треба да буде донесена уз сагласност два ентитета и три народа.

„За Србију је прихватљиво све оно у вези са чим се сагласе два ентитета и три народа у БиХ“, рекао је Вулин новинарима након састанка са министром одбране БиХ Марином Пендеш.

Он је навео да је прошло двије године од покушаја убиства предсједника Србије Александра Вучића у Поточарима и да још нико за то није кажњен, те „да се сви праве као да се то није догодило“.

„Преко оваквих ствари би мало која земља прешла. Да се то десило на територији Србије, учинили би све да се дође до истине, кривци би били сигурно пронађени и кажњени“, истакао је Вулин.

Коментаришући изјаве бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића о признавању самопроглашеног Косова и реаговање Србије на те изјаве, Вулин је нагласио да се мора реаговати на изјаве које доводе у питање суверенитет и територијални интегритет земље.

„Тешко ми је да разумем да је неко тражио да његова земља буде призната у међународним границама, а има идеју да би моја земља требало да буде нешто мања и другачије организована и да у њеном саставу не траба да буде дио њене територије. Када чујете такву изјаву, морате да реагујете“, поручио је Вулин.

Он је додао да ниједан представник Србије никада својом изјавом није повриједио територијални интегритет БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана