Vulin: BiH da u najkraćem roku sprovede istragu o spaljivanju srpske zastave

Srna
Vulin: BiH da u najkraćem roku sprovede istragu o spaljivanju srpske zastave

Beograd - Srbija očekuje od BiH da u najkraćem roku sprovede istragu o spaljivanju srpske zastave, a u suprotnom to će učiniti nadležne službe Srbije, rekao je srpski ministar rada Aleksandar Vulin.

On kaže da spaljivanje srpske zastave, uz pjevanje terorističkih pjesama, predstavlja nečuvenu provokaciju i uvredu.

Vulin je rekao da od nadležnih u BiH očekuje da sprovedu istragu i da izvijeste Srbiju o tome da li se taj incident dogodio u BiH, ko je odgovoran i koji su dalji koraci prema ljudima koji otvoreno propagiraju mržnju prema Srbima i Srbiji.

"Ukoliko to ne urade, mogu biti potpuno sigurni da će nadležne službe Srbije učiniti sve da do istine dođemo", rekao je Vulin za Tanjug.

On je dodao je da Srbija neće ponovo čekati godinu dana da se sazna istina o tom slučaju, kao što se čeka da se sazna ili ne sazna ko je pokušao da ubije premijera Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici.

"Nema potrebe da čekamo još godinu dana, pa da saznamo ko je spaljivao srpsku zastavu i pretio čitavom srpskom narodu. Malo je većih uvreda koje jedan narod i zemlja mogu da dožive, nego što je spaljivanje zastave", naveo je Vulin.

On je dodao da je srpska zastava svetinja naroda i simbol svega za šta su njegovi preci živjeli, kao i slobode zbog koje Srbija živi.

Na društvenim mrežama pojavio se video-snimak na kojem su prikazana dvojica maskiranih muškaraca u šumi gdje pale zastave Srbije.

Na snimku iza islamista nalazi se zastava sa arapskim pismom, kao i ratna zastava takozvane Armije BiH. U rukama imaju puške, a u jednom momentu čuje se pucanj.

U pozadini se čuje pjesma pod nazivom "Tigrovi Bosne", čiji tekst glasi:

"U Bosni se miris širi, nigdje ljepše zemlje nema, budi hrabra Bosno moja, dušman opet zulum sprema. Poručuju braća svima, ne damo te dušmanima, dolazimo sa svih strana, da zgazimo tvog dušmana".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana