Вулин: БиХ да у најкраћем року спроведе истрагу о спаљивању српске заставе

Срна
Вулин: БиХ да у најкраћем року спроведе истрагу о спаљивању српске заставе

Београд - Србија очекује од БиХ да у најкраћем року спроведе истрагу о спаљивању српске заставе, а у супротном то ће учинити надлежне службе Србије, рекао је српски министар рада Александар Вулин.

Он каже да спаљивање српске заставе, уз пјевање терористичких пјесама, представља нечувену провокацију и увреду.

Вулин је рекао да од надлежних у БиХ очекује да спроведу истрагу и да извијесте Србију о томе да ли се тај инцидент догодио у БиХ, ко је одговоран и који су даљи кораци према људима који отворено пропагирају мржњу према Србима и Србији.

"Уколико то не ураде, могу бити потпуно сигурни да ће надлежне службе Србије учинити све да до истине дођемо", рекао је Вулин за Тањуг.

Он је додао је да Србија неће поново чекати годину дана да се сазна истина о том случају, као што се чека да се сазна или не сазна ко је покушао да убије премијера Србије Александра Вучића у Сребреници.

"Нема потребе да чекамо још годину дана, па да сазнамо ко је спаљивао српску заставу и претио читавом српском народу. Мало је већих увреда које један народ и земља могу да доживе, него што је спаљивање заставе", навео је Вулин.

Он је додао да је српска застава светиња народа и симбол свега за шта су његови преци живјели, као и слободе због које Србија живи.

На друштвеним мрежама појавио се видео-снимак на којем су приказана двојица маскираних мушкараца у шуми гдје пале заставе Србије.

На снимку иза исламиста налази се застава са арапским писмом, као и ратна застава такозване Армије БиХ. У рукама имају пушке, а у једном моменту чује се пуцањ.

У позадини се чује пјесма под називом "Тигрови Босне", чији текст гласи:

"У Босни се мирис шири, нигдје љепше земље нема, буди храбра Босно моја, душман опет зулум спрема. Поручују браћа свима, не дамо те душманима, долазимо са свих страна, да згазимо твог душмана".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана