Vukota Govedarica pristao na sastanak sa SNSD-om

ATV
Vukota Govedarica pristao na sastanak sa SNSD-om

SDS ipak prihvata poziv na sastanak sa Miloradom Dodikom. Potvrdio je to lider stranke, Vukota Govedarica. Dugo su se koplja u SDS-u lomila oko toga treba li sa SNSD-om razgovarati ili ne, ali je Vukota Govedarica, čini se, odlučio.

I termin koji je predsjednik SNSD-a, Milorad Dodik predložio, odnosno početkom iduće sedmice, Govedarici, izgleda, odgovara. Ipak navodi da će o satnici definitvno odlučiti Predsjedništvo stranke, ali ističe da je riječ o tehničkom pitnaju.

“Želimo i otvoreni smo za razgovore sa svim parlamentarnim političkim strankama iz Republike Srpske na državnom nivou, dakle da razgovaramo, a ne da pregovaramo, tako da najavljene razgovore ja vidim u svjetlu ne kao pregovore, već kako da definišemo strateške politike”, istakao je Vukota Govedarica, predsjednik SDS-a.

Pojedinim SDS-ovcima nije baš najjasnije šta je Govedarica mislio kada je rekao da pristaje na razgovor, ali ne i na pregovor. U svakom slučaju, upravo su razgovori sa SNSD-om ono što je podijelilo njaveću opozicionu stranku na dva tabora. Ne tako mali broj visokih funkcionera je iz strane čak i isključeno, jer su zagovarali upravo ono na šta je sam Govedarica na kraju pristao.

Bolje ikad, nego nikad, poručuju pojedini SDS-ovci. Milovan Bjelica kaže da je dobro što će razgovora ipak biti, jer je tako nešto, još prije par mjeseci, podržala većina članova stranke.

“SDS treba da razgovara i kada je u pitanju interes građana Republike Srpske u cjelini i očuvanje Dejtonskog mirovnog sporazuma, tako da, mi smo ozbiljno pristupili tom pozivu koji je bio javni”, istakao je Milovan Bjelica, potpredsjednik SDS-a.

SDS će na sastanku sa SNSD-om predstavljati Vukota Govedarica, Milan Miličević, Mićo Mićić, Mirko Šarović i Darko Babalj. Poziv im je Milorad Dodik u poslednjih par mjeseci uputio nekoliko puta, i svaki put ponovio da bi bilo dobro kada bi srpske stranke na BH nivou, zbgo interesa Srpske, nastupali zajedno. Po svemu sudeći, o tome će se pričati već u ponedjeljak. Poziv su dobili i PDP-ovci, a u toj stranci su dolazak potvrdili juče.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana