Vučurević krši Ustav i zakone RS

Svjetlana Šurlan
Vučurević krši Ustav i zakone RS

Banjaluka - Predsjednik Republike Srpske i SNSD-a Milorad Dodik poručio je juče da stvaranje nekih novih bezbjednosnih struktura u Trebinju, kako je to najavio gradonačelnik Slavko Vučurević, predstavlja parabezbjednosnu strukturu protivnu Ustavu i zakonima RS te da je bezbjednost isključivo u nadležnosti Policije RS.

Nakon što je u subotu ujutro izgorio "ford fokus" Miljana Andrića, čija je supruga Rajka, donedavno sekretar Gradskog odbora SNSD-a Trebinje prešla u PDP, Vučurević, koji je i predsjednik Gradskog odbora PDP-a Trebinje je kazao da se ulicama ovog grada "noću kreću naoružane grupe ljudi, kojima je zadatak da prepadaju, ucjenjuju i uništavaju imovinu drugih građana koji ne dijele mišljenje sa vladajućom strukturom".

- Grad Trebinje je došao u situaciju da se mora razmišljati o formi novih struktura bezbjednosti, jer je očigledno da su sadašnje stavljene u službu SNSD-a - rekao je Vučurević.

U požaru je, inače, oštećen i automobil "golf 5", koji je bio parkiran u neposrednoj blizini, a čiji je vlasnik trebinjski tužilac Siniša Lazarević.

- Ako bude nekih praktičnih manifestacija time će se baviti jedino Policija RS, koja je legitimna i to može, i ona dobro radi svoj posao. Trebinje koje smo naslijedili kao bezbjednosno veoma lošu sredinu prije sedam-osam godina radom policije smo učinili bezbjednim, a spekulacije koje dolaze od bilo koga ne znače ništa. Vjerujem policiji i policija ostaje jedini segment naše bezbjednosti - istakao je Dodik.

Povodom izjave Vučurevića, potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić rekao je da se tako nešto želi prenijeti na Pale, Bijeljinu, Doboj i Banjaluku radi pravljenja nemira i nereda, "jer su svjesni da će izgubiti izbore". Upozorio je birače da ne nasjedaju na provokacije i da se glasovima odupru izazovima jurišanja na institucije i na RS. On je na konferenciji za novinare u Banjaluci podsjetio da su na nedavno održanom predizbornom skupu Saveza za promjene u Trebinju na nepristojan način vrijeđani kandidati SNSD-DNS-SP za predsjednika RS Milorad Dodik i za člana Predsjedništva BiH iz RS Željka Cvijanović.

 

 

Opširnije pročitajte u štampanom ili elektronskom izdanju "Glasa Srpske"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana