Вучић у Мостару: Желим да српски производи буду на сваком месту

Агенције
Вучић у Мостару: Желим да српски производи буду на сваком месту

Мостар- Председник Србије Александар Вучић истакао је данас у Мостару да не пропушта ниједан сајам привреде у овом граду, јер жели да види српске производе на сваком мјесту.

Вучић је, након састанка са замјеником предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ и председником ХДЗ-а БиХ Драганом Човићем, изазио задовољство што су и ове годионе српске компаније из разних делова Србије дошле на Сајам у Мостар да представе своје производе.

Рекао је да се нада да ће сљедеће године бити још више.

“Мој посао је и желим да српски производи буду присутни у Мостару, Широком Бријегу, да се продају на сваком месту. Желимо ширу и ближу сарадњу са БиХ”, објаснио је он.

Подвукао је да је БиХ за Србију један од кључних партнера и да је његово присуство у Мостару у складу с том чињеницом.

Указао је да је трговинска размена са БиХ 2015. била милијарду евра, а прошле године је достигла 1,8 милијарди евра, те да се ове године очекује да достигне вредност од две милијарде евра.

Са Човићем, додао је, разговарао је и о односима Срба и Хрвата.

“Сматрам да без обзира на тешко историјско наслеђе и разлике у ставовима о ономе што се збивало, важно је да градимо будућност у миру и стабилности. То исто желимо са Бошњацима”, рекао је он.

На питање које су новинари упутили Човићу и њему што данас на сајму нема представника бошњачког народа, Вучић је одговорио да не жели да се меша у унутрашње ствари.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана