Вучић рекао Путину: Далеко смо од решења за Косово

Глас Српске
Вучић рекао Путину: Далеко смо од решења за Косово

Москва - Предсједник Србије Александар Вучић пренио је руском предсједнику Владимиру Путину да је рјешење за Косово још далеко, а такође је још једном потврдио опредјељење Србије за војну неутралност. Руски предсједник је рекао да ће са Вучићем разговарати о економској сарадњи, али и о политичкој ситуацији у региону.

Вучић је на почетку састанка, а пре сусрета у четири ока са руским председником, изразио захвалност Путин за позицију коју показује према питањима која су животно важна за Србију.

„Као што знате ситуација на Балкану је веома сложена, Србија се суочава са многобројним провокацијама на свакодневном нивоу. Без обзира на то, наша тежња је да постигнемо компромис и очувамо мир и стабилност, али веома смо далеко од решења за Косово и Метохију", рекао је Вучић.

Он је поновио став да ће Србија као слободна и независна држава чувати војну неутралност.

„Мислим да је Србија данас једина земља на Западном Балкану са таквом тежњом", додао је предсједник Србије.

„Што се тиче наших економских веза, Ви сте правилно рекли да наша робна размена расте", констатовао је Вучић и на крају обраћања позвао предсједника Русије да посјети Београд.

С друге стране, Путин је указао да је примијетан раст улагања Русије у Србију који је достигао четири милијарде долара.

Путин: Морамо да разговарамо о ситуацији на Балкану

Руски предсједник Владимир Путин рекао је данас на састанку са предсједником Србије Александром Вучићем да морају да разговарају о ситуацији на Балкану.

"Увјерен сам да је неопходно да разговарамо и о ситуацији у региону", додао је Путин.

Он је са задовољством констатовао да расте ниво робне размјене између двије земље као и ниво руских инвестиција у привреду Србије, јавио је Тањуг.

(Спутњик)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана