Вучић о нападу на ватерполисте: Ово се у Београду не би десило

Танјуг
Вучић о нападу на ватерполисте: Ово се у Београду не би десило

​ВРШАЦ - Надам се да ћемо и ми и Хрвати имати довољно памети да схватимо да само заједно можемо да опстанемо, рекао је данас предсједник Србије Александар Вучић поводом напада на српске ватерполисте у Сплиту, и истакао да је Србија спремна за другачије, боље односе.

Сигуран је, додао је у изјави новинарима, да се то у Београду не би десило.

Према његовим речима, Србија и Хрватска морају заједно, поштујући разлике и другачији поглед на прошлост, да покушају да граде другачију будућност.

“Надам се да ћемо имати довољно памети и једни и други да разумемо да без наше сарадње, са оваквим узимањем наших људи са Западног Балкана са западноевропског тржишта, плашим се да нећемо моћи да опстанемо. Надам се да ће у Хрватској ту поруку разумети. Ми смо за другачије односе спремни, а док се то не деси ово што јуче догодило сигурно неће бити једини случај”, додао је Вучић.

Вучић је рекао и да је разговарао са предсједником Ватерполо Савеза Србије Виктором Јеленићем и да га је питао за здравље ватерполиста.

“Држава је реаговала и упутила протестну ноту. Да будем рационалан, јер то што бих рекао из беса ником не би помогло, брине ме и то што један сплитски одборник каже да ватерполисти сад знају какво је море у фебруару”, рекао је Вучић.

Он је приметио да је наша амбасада у Хрватској можда пропустила да процијени ризик и тражи полицијско обезбјеђење, али, претпоставља, нико није очекивао да ће се овако нешто десити, јер је била ријеч о једној у низу утакмица.

“Извињавам се тим људима што нисмо довољно пажње обратили, мислите да је то редовна утакмица, па амбасада није тражила посебну полицијску заштиу, мислите да је то рутина, имамо заједничке лиге у кошарци , никад није било проблема, сад за ватероло да буде проблем...? Ко би то веровао?”, закључио је он.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана