Vučić: Zadovoljavajući politički odnosi dvije zemlje

Srna
Vučić: Zadovoljavajući politički odnosi dvije zemlje

Sarajevo - Članovi kolegijuma Predstavničkog i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na današnjen sastanku u Sarajevu izrazili su zadovoljstvo što politički odnosi dvije zemlje idu uzlaznom putanjom.

Pozdravljena je činjenica da je u proteklih 10 godina, uprkos svim problemima, udvostručena robna razmjena između Srbije i BiH uz konstataciju da su potencijali za povezivanje mnogo veći, ali da ih je moguće iskoristiti samo predanim radom i pojačanim dijalogom, uz poštivanje principa punog međusobnog uvažavanja, saopšteno je iz parlamenta BiH.


Vučić je naglasio da su osnovne teme o kojima je razgovarao u Sarajevu sa predstavnicima BiH budući rad na razgraničenju, infrastrukturno povezivanje BiH i Srbije, te stvaranje uslova za ukidanje vancarinskih barijera u razmjeni između dvije zemlje.

On je dodao da je razgovarano i o intenzivnijoj saradnji ministarstava spoljnih poslova dvije zemlje, pitanjima sukcesije, te drugim oblastima u kojima je u vrlo skorom vremenu moguće ostvariti dobre rezultate.

Članovi kolegijuma uvjereni su da posjeta predsjednika Srbije predstavlja korak naprijed u političkim odnosima BiH i Srbije, čiji je kvalitet od vitalnog interesa za obje zemlje.

Potencirana je potreba intenzivnog i iskrenog dijaloga, a u pojedinačnim istupima članovi rukovodstava parlamentarnih domova izrazili su nadu da će se u narednom periodu uspješno okončati određene unutrašnje političke razmirice kako bi se na kvalitetan način ostvarivao evropski put BiH, te zakazali i sproveli opšti izbori 2018. godine.

U razgovoru je posebno naglašena potreba intenzivnije saradnje izvršnih i zakonodavnih organa BiH, a najavljena je mogućnost da se do kraja godine realizuju zvanični radni susreti rukovodstava Parlamentarne skupštine BiH i Skupštine Srbije, posjeta članova Predsjedništva BiH Srbiji, kao i zajednička sjednica Savjeta ministara i Vlade Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana