Vučić: Vlada će odlučiti o odgovoru Hrvatskoj

Srna
Vučić: Vlada će odlučiti o odgovoru Hrvatskoj

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je reagovanje Hrvatske kada je zabranila ministru odbrane Aleksandru Vulinu da uđe u tu zemlju bila ishitrena i nervozna, kao i da je ne razumije. Istakao je da će Srbija reagovati recipročnim mjerama, a odluku o tome će donijeti Vlada.

Vučić je naveo da je razumio da je zabrana ulaska Vulina u Hrvatsku donijeta zbog izjava koje je davao. Dodao je da će se držati obećanja da sto dana ne govori o Hrvatskoj, te poručio da Hrvatskoj neće uputiti nijednu riječ, posebno ne uvredljivu.

"Ta reakcija je bila ishitrena i nervozna i ne razumijem je, da budem iskren", naveo je Vučić.

"Srbija će, kao suverena i nezavisna zemlja, sasvim sigurno reagovati recipročnim mjerama, kakvim to mjerama – pretpostavljam da će odluku donijeti Vlada Srbije na svojoj narednoj sjednici u četvrtak", rekao je Vučić i poručio da će Srbija nastaviti i pokušavati da gradi bolje odnose.

Objasnio je da je tog dana trebalo da primi predstavnike različitih udruženja građana, da nije razumio zašto oni nisu došli...

"Da li zbog Jasenovca, kao da se Srbima brani da govore o najjezivijem logoru, s najvećim brojem žrtava", rekao je Vučić.

"Ako je to tako i Srbi ne mogu da posjete stratišta, da ni imena ubijenih ne budu upisna, mi ćemo razmotriti prijedlog da se u Srbiji najprije popišu žrtve, a da onda napravimo muzeje Holokausta i muzeje koji govore o stradanju srpskog naroda. Da popišemo žrtve i Jadovna i Prebilovaca i Jasenovca i da napravimo muzeje koji bi govorili o stravičnom staradnju srpskog naroda", rekao je Vučić.

Ne bježimo da govorimo i o zločinima koje su naši pripadnici počinili i po tome se razlikujemo od drugih, dodao je Vučić.

Ponovio je da oko "recipročnih mjera" treba pitati Vladu Srbije i naveo da Srbija nije ništa izazvala.

On je naveo i da je Vulin rekao da je Vučić taj koji može da mu kaže da li će i kuda ići ili ne, i da to nema veze sa suverenitetom bilo koje zemlje, da, što se tiče recipročnih mjera, o tome odlučuje Vlada, ali da smatra da bi bilo normalno da država reaguje, da pokaže da postoji kao država.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana