Вучић: У БиХ мање користити рјечник оптужби на рачун других народа

Вучић: У БиХ мање користити рјечник оптужби на рачун других народа 21.02.2018 22:20 | Срна

Београд - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да би много више волио када би се у БиХ мање користио рјечник оптужби на рачун других народа, а мало више језик разумијевања и заједништва.

Вучић је напоменуо да није видио изјаву бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића, који је оптужио српску и хрватску страну за ширење нетачних информација о радикализацији и опасности од исламског екстремизма у БиХ.

"Не бих да коментаришем нешто са чијим садржајем нисам упознат, али бих много више волио када би се у БиХ мање користио речник оптужби на рачун других народа, а мало више језик разумевања и заједништва", рекао је Вучић новинарима у Београду, након сусрета са руским шефом дипломатије Сергејем Лавровим.

Вучић је истакао да Србија нема никаве претензије ка БиХ, те да жели поштовање Дејтона и интегритета Републике Српске унутар БиХ и ништа више, ни мање од тога.

"Желимо добре односе међу народима у БиХ, Србима, Хрватима и Бошњацима. Не мислим да изјаве у којима ћете да говорите лоше о представницима других народа или политичким жељама других народа доносе било какав бољитак или напредак", навео је Вучић.

Он је рекао да не жели да реагује као неко ко жели било какве сукобе и супротстављања у региону, те напоменуо да није реаговао ни на посљедње изјаве приштинског званичника Хашима Тачија једном београдскм медију, нити на посљедње изјаве албанског премијера Едија Раме извучене или не извучене из контекста.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица