Vučić: Svijet se nalazi u opasnoj i komplikovanoj situaciji

Srna
Vučić: Svijet se nalazi u opasnoj i komplikovanoj situaciji

Beograd - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Njujorku da se svijet danas nalazi u opasnoj i komplikovanoj situaciji, te da se u sjedištu UN moglo čuti i "mnogo teških riječi" u tom kontekstu.

Vučić je novinarima nakon obraćanja američkog predsjednika Donalda Trampa, koji se fokusirao na zemlje koje smatra najvećim bezbjednosnim izazovom po svjetsku zajednicu, a posebno na Sjevernu Koreju, rekao da je na Srbiji, kao maloj zemlji, bolje da ostane "izvan svakog radara", da se sačuva zemlja i budućnost djece.


On je dodao da mu se čini da današnja situacija u svijetu ima određene paralele sa situacijom pred Prvi svjetski rat i nekim drugim istorijskim periodima i prilikama, prenose beogradski mediji.

"Mislim da je svet danas u veoma opasnoj situaciji. Mnogo se teških reči danas moglo čuti. Ostaje da se vidi šta će na to reći predstavnici Irana, Venecuele, Severne Koreje, ali i Kine i drugih zemalja", rekao je predsjednik Srbije.

Vučić je naveo da je na vlastima u Srbiji da urade sve da se zemlja nikada ne nađe na spisku zemlja koje je danas "u pakao slao američki predsjednik", te da vodi pametnu politiku.

On je rekao da je pažljivo slušao govor američkog predsjednika, te da je porazgovarao o njemu i sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejom Lavrovim, sa kojim je imao bilateralni susret u sjedištu UN, kao i sa predstavnicima Sejšela.

"Predsednik sam male zemlje i ne mogu da govorim sve što o tome mislim, ali mogu da kažem da ćemo svaku reč predsednika Trampa analizirati. Videla se duboka, duboka podeljenost oko njegovog govora u sali Generalne skupštine UN. Sve drugo što bih komentarisao, nisam siguran da bi bilo u našem interesu", naglasio je Vučić.

Vučić je rekao da će biti analizirani i neki drugi govori, kako bi bili pronađeni pravi zaključci za vođenje srpske politike u narednom periodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana