Вучић: Рушење Дејтона може да доведе до погубних последица

Срна
Вучић: Рушење Дејтона може да доведе до погубних последица

Београд - Предсједник Србије Александра Вучић сматра да је Дејтонски споразум угрожен, те да је протеклих година много одлука доношено мимо Дејтона.

"Прошле су 22 године, али Дејтон је обезбедио мир и плашим се да неки људи не разумеју да је то врло крхко и да свако рушење Дејтона може да доведе до погубних последица", рекао је Вучић за ТВ Пинк, додајући да ће Србија наставити да чува и одржава мир и стабилност у региону.


Када је ријеч о декларацији о очувању српског језика и културе, Вучић је рекао да је доста написано и да текст усаглашавају његов и кабинет предсједника Републике Српске Милорада Додика, а послије тога и премијера Србије Ане Брнабић и премијера Српске Жељке Цвијановић.

Након тога, рекао је он, ићи ће се на усвајање текста.

"Шта ме брига што су неки напали декларацију. Они нити су прочитали Меморандум нити Гарашаниново жНачертанијеж", рекао је Вучић и навео да никада неће дозволити да неко забрањује да парламент Србије донесе један општеправни политички акт.

Он је рекао да му је министар правде Србије Нела Кубуровић након недавне посјете Хагу и српским хашким оптуженицима пренијела поздраве свих њих, међу којима и генерала Ратка Младића.

"Питао сам је какво је здравствено стање генерала Младића. Рекла је да не изгледа добро", нагласио је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана