Vučić: Rijetko ko ima rezultate kao policija Srbije

Srna
Vučić: Rijetko ko ima rezultate kao policija Srbije

Beograd, - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da rijetko ko ima takve rezultate i daje sve od sebe kao što to čini policija Srbije.

Čestitajući Dan policije svim pripadnicima MUP-a Srbije, Vučić je na platou ispred Doma Skupštine Srbije istakao da vjeruje u policiju, koja obavlja najodgovorniji posao.


Vučić je govorio o smanjenju i rasvjetljavanju krivičnih djela, smanjenju stope kriminala, te istakao da su to podaci koji dovoljno govore o uspjesima policije.

“Štitite slobodu građana tako što štitite zakon, a način na koji se to radi je impresivan”, rekao je Vučić na centralnoj proslavi Dana policije kojoj prisustvuje predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

On je obećao da će učiniti sve da pripadnici policije dobiju priznanje koje zaslužuju, ali i podršku koju zaslužuju kroz veće plate, bolju opremu i mogućnost da se dođe do jeftinijih stanova.

Vučić je istakao kako prema službenicima MUP-a Srbije osjeća izuzetno strahopoštovanje.

“Dugujemo vam svaki miran dan i bezbrižnu noć. Dugujemo vam ponos koji vi treba da osećate zbog svega što radite i naš zbog toga što vas imamo”, istakao je Vučić.

Prema njegovim riječima, policajaci svako jutro idu na posao svjesni da je povratak kući uveče neizvjestan.

“Divim se vašim porodicama koji možda jedini razumeju težinu vašeg posla”, naveo je Vučić.

On je rekao da policajaci obavljaju najznačajnije zadatke u državi i tako omogućavaju život bez straha.

“Vaša uloga se ne primećuje dovoljno, poistovećuju je sa represijom, zameraju kad ste strogi i kad ste blagi, a vi rešavate ono što drugi neće, poslednji ste u redu kada se dele priznanja”, naveo je predsjednik Srbije.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović je rekao da da je ponosan na pripadnike MUP-a koji su postigli izvanredne rezultate

On je istakao i da je policija u posljednje četiri godine pokazala da je garant stabilnosti i bezbjednosti.

Stefanović je rekao da se policija svakodnevno bori sa organizovanim kriminalom i da danas u Srbiji ne postoji ozbiljna kriminalna grupa, koja može da ugrozi bezbjednost zemlje.

On je istakao da u borbi protiv kriminala i korupcije nema povlašćenih.

Poslije govora Stefanovića, pripadnicima MUP-a uručene su zlatne, srebrne i bronzane medalja za hrabrost, zasluge i posvećenost službi, a nagrađenima je čestitao i Vučić.

Centralnoj proslavi Dana policije prisustvovali su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijer Srbije Ana Brnabić, predsjednik Skupštine Srbije Maja Gojković, ministri Vlade Srbije, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić i mnogobrojni građani.

Pripadnici policije na svečanosti su prikazali dio svojih aktivnosti iz svakodnevnog rada, upriličen je svečani defile jedinica, a u centru Beograda organizovali su druženje sa građanima.

Obilježavanje Dana i slave MUP-a Srbije - Svete Trojice počelo je ranije danas sječenjem slavskog kolača i polaganjem vijenaca na spomen-ploču prvom ministru srpske policije Jakovu Nenadoviću.

Direktor policije Vladimir Rebić položio je vijenac na spomen-obilježje Čukur česma u znak sjećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija odigrala presudnu ulogu u sukobima na tom mjestu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana