Вучић: Ријетко ко има резултате као полиција Србије

Срна
Вучић: Ријетко ко има резултате као полиција Србије

Београд, - Предсједник Србије Александар Вучић рекао је данас да ријетко ко има такве резултате и даје све од себе као што то чини полиција Србије.

Честитајући Дан полиције свим припадницима МУП-а Србије, Вучић је на платоу испред Дома Скупштине Србије истакао да вјерује у полицију, која обавља најодговорнији посао.


Вучић је говорио о смањењу и расвјетљавању кривичних дјела, смањењу стопе криминала, те истакао да су то подаци који довољно говоре о успјесима полиције.

“Штитите слободу грађана тако што штитите закон, а начин на који се то ради је импресиван”, рекао је Вучић на централној прослави Дана полиције којој присуствује предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Он је обећао да ће учинити све да припадници полиције добију признање које заслужују, али и подршку коју заслужују кроз веће плате, бољу опрему и могућност да се дође до јефтинијих станова.

Вучић је истакао како према службеницима МУП-а Србије осјећа изузетно страхопоштовање.

“Дугујемо вам сваки миран дан и безбрижну ноћ. Дугујемо вам понос који ви треба да осећате због свега што радите и наш због тога што вас имамо”, истакао је Вучић.

Према његовим ријечима, полицајаци свако јутро иду на посао свјесни да је повратак кући увече неизвјестан.

“Дивим се вашим породицама који можда једини разумеју тежину вашег посла”, навео је Вучић.

Он је рекао да полицајаци обављају најзначајније задатке у држави и тако омогућавају живот без страха.

“Ваша улога се не примећује довољно, поистовећују је са репресијом, замерају кад сте строги и кад сте благи, а ви решавате оно што други неће, последњи сте у реду када се деле признања”, навео је предсједник Србије.

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић је рекао да да је поносан на припаднике МУП-а који су постигли изванредне резултате

Он је истакао и да је полиција у посљедње четири године показала да је гарант стабилности и безбједности.

Стефановић је рекао да се полиција свакодневно бори са организованим криминалом и да данас у Србији не постоји озбиљна криминална група, која може да угрози безбједност земље.

Он је истакао да у борби против криминала и корупције нема повлашћених.

Послије говора Стефановића, припадницима МУП-а уручене су златне, сребрне и бронзане медаља за храброст, заслуге и посвећеност служби, а награђенима је честитао и Вучић.

Централној прослави Дана полиције присуствовали су предсједник Републике Српске Милорад Додик, премијер Србије Ана Брнабић, предсједник Скупштине Србије Маја Гојковић, министри Владе Србије, министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач, министар безбједности БиХ Драган Мектић и многобројни грађани.

Припадници полиције на свечаности су приказали дио својих активности из свакодневног рада, уприличен је свечани дефиле јединица, а у центру Београда организовали су дружење са грађанима.

Обиљежавање Дана и славе МУП-а Србије - Свете Тројице почело је раније данас сјечењем славског колача и полагањем вијенаца на спомен-плочу првом министру српске полиције Јакову Ненадовићу.

Директор полиције Владимир Ребић положио је вијенац на спомен-обиљежје Чукур чесма у знак сјећања на 1862. годину, када је српска Жандармерија одиграла пресудну улогу у сукобима на том мјесту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана