Vučić: Opoziciji neću dozvoliti da ruši državu

Srna
Vučić: Opoziciji neću dozvoliti da ruši državu

Beograd - Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da neće dozvoliti opozicionim partijama da ruše državu, njenu stabilnost i krhku demokratiju zarad svojih interesa i fotelja.

Vučić je poručio građanima ne treba da brinu i da će sve biti u redu kada opozicija pod pritiskom "ugura" još jednu stranku u parlament i dočepa se skupštinskih privilegija.


"Ćerajte me, u redu je. Biće da će preći cenzus, pa eto vam skupštinskog restorana i plate", rekao je Vučić novinarima nakon obilaska Operativnog centra Vojske Srbije.

On je naveo da ga protest opozicije u Beogradu nije "ni fascinirao, ni uplašio", ističući da će okupiti više ljudi u selu Žagubica, nego što je okupilo nekoliko opozicionih partija u centru glavnog grada.

Vučić je rekao da je čovjek za kojeg opozicija tvrdi da je "fantomski birač" od 144 godine, odnosno jedan od navodno mrtvih na spisku glasača, Sretan Branković iz sela Grča, opština Vitina, i da ima 44 godine.

On je naveo da je "zaplet" nastao zbog greške u matičnom broju i da je to bila jedina konkretna primjedba koja se čula na protestu opozicije.

Vučić je osudio napad na novinarku TV Pinka Gordanu Uzelac tokom opozicionog protesta.

Vojska Srbije biće sve snažnija i jača

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će Vojska Srbije uvijek biti spremna da odgovori svim izazovima i bude snažan faktor odvraćanja za svakog kome bi palo na pamet da izvrši agresiju na Srbiju.
"Naša vojska će biti sve snažnija i jača i u to nema nikakve sumnje", rekao je Vučić novinarima, nakon što je sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom obišao Operativni centar sistema odbrane Vojske Srbije na Banjici u Beogradu.

Vučić je istakao da je stabilnost Srbije uslov za njen ekonomski, demokratski, politički i svaki drugi napredak.

On je naveo da je sa predstavnicima Vojske Srbije razgovarao o izdvajanju više novca za njen razvoj i poboljšanje uslova za vojnike.

Vučić je rekao da će namjenska industrija Srbije biti stub razvoja i opremanja Vojske Srbije.

"U tome i jeste naša snaga, zato mi sa mnogo manje novca, zahvaljujući inženjerima i srpskoj pameti možemo da se takmičimo i budemo i dalje snažniji od onih koji ulažu znatno više sredstava, nego mi", rekao je Vučić.

On je istakao da će Vojska i MUP Srbije zajednički djelovati u odbrani zemlje od terorizma i terorističkih aktivnosti.

"Do sada smo taj posao uspešno obavljali i na svaki način ćemo uspeti i umeti da zaštitimo punu bezbednost Srbije i njenih građana", rekao je Vučić, koji je zahvalio Dodik što je danas, na Vasrks, sa pripadnicima Vojske Srbije.

On kaže da su u Operativnom centru direktnom vezom razgovarali sa pripadnicima Vojske Srbije koji se nalaze u 11 mirovnih misija širom svijeta, kao i sa pripadnicima Kopnene vojske, koji obavljaju složene zadatke na zaštiti granica Srbije.

Vučić je čestitao svim Srbima u Republici Srpskoj i svim građanima Srbije Vaskrs, poželjevši im dobro zdravlje i mnogo sreće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana