Вучић: Односи Србије и Српске на темељима које нико не смије да дира

Срна
Вучић: Односи Србије и Српске на темељима које нико не смије да дира

Београд - Премијер Србије Александар Вучић поручио је вечерас да политичари у Србији и Републици Српској не морају увијек исто да мисле, али не смију да због својих лидерских сујета угрозе Српску или Србију.

Вучић је нагласио да су односи који су у посљедње вријеме успостављени другачији од свега што су Србија и Српска до сада имали.


"Рекао сам то /предсједнику Републике Српске/ Милораду Додику. Никада нећу никакав притисак да вршим, али знам да су то неки други радили, да су се понашали као велики шефови. Рекао сам му - ја ћу ти рећи шта ја мислим, а ти уради шта ти мислиш", рекао је Вучић, гостујући вечерас у емисији на Хепи телевизији у којој се као гост изненађења појавио и предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Вучић, који је и кандидадат за предсједника Србије, нагласио је да ко год у будућности буде на челу Србије и Српске мора да зна да су успостављени и темељ, и прва и друга плоча коју нико не смије да дира.

Он је захвалио Додику што су Србија и Српска заједнички обиљежавају значајне датуме из српске историје.

"Што се Милета тиче, мислим да је он успио да уради велику ствар коју ми овде још немамо. Миле, на сваких 300 метара има српску заставу. Ми тај култ немамо иако сам ја рекао да ћемо и ми то урадити", рекао је Вучић, и додао да је то једна од ствари у којој Србија треба да се угледа на Српску.

Он је поновио да је стабилност региона кључни предуслов за мир и будућност и да ће Србија наставити да се бори за њу.

Говорећи о кампањи, Вучић је нагласио да је водио најчистију могућу кампању, док су његови противкандидати водили најпрљавију политику и да ће они, без обзира на то, сви бити поражени.

Вучић каже да су они који су са њим ушли у трку за предсједника Србије већ припремили примједбе за недјељу, 2. април, када се одржавају избори, али да ће изборе изгубити.

"Неки од њих су користили насиље, а ја им поручујем да се више неће поновити насиље. Хоћемо да се такмичимо у ауто-путевима, да јачамо нашу економију и не пристајемо на уцјене", поручио је Вучић.

Вучић је у дијелу емисије у коме су се јавности представили његов отац Анеђелко и мајка Ангелина, рекао да су сви у породици родољуби. Он је рекао да је средини између оца, брата и сина који су изузетно проруски оријентисани и мајке, која је наклоњенија Западу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана