Вучић: Мир у БиХ од кључног значаја за све у региону

Срна
Вучић: Мир у БиХ од кључног значаја за све у региону

Београд - Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да је за Србију важно да се сачува мир у цијелом региону и да је зато мир у БиХ од кључног значаја за све.

“Ми волимо Републику Српску. Не смета нам када они /Бошњаци/ кажу да воле нашу Рашко-полимску област или како је називају Санџак. Уопште ми не смета. Они /Бошњаци/ су се изненадили када сам им рекао да немамо проблем и да, као што ми градимо школе, молимо да изграде путеве и школе у Рашко-полимској области. Изградите и назовите те школе жБиХж. Никакав проблем немам”, рекао је Вучић за Телевизију “Пинк”.

Он је подсјетио да Србија у Републици Српској гради школе које се називају “Србија”, “Вук Караџић”, “Доситеј Обрадовић”, “Јован Цвијић”.

Вучић је истакао да, међутим, до сада, нико из БиХ није изградио ниједну школу, ниједно обданиште у Рашко-полимској области /Санџаку/, те да једино Србија гради и у Новом Пазару и Сјеници, али и у Сребреници и у другим дијеловима Републике Српске и БиХ.

“Немамо проблем са тим. Добродошла је свака ваша /бошњачка/ инвестиција у образовање, у знање, у школу. Градите их, молимо вас, дајте им име жБиХж. Немамо ништа против БиХ. Али, како су чули тај мој одговор, од тада не могу више ништа да ми кажу”, рекао је Вучић.

Он је нагласио да су Срби из Републике Српске и Срби из Србије исти народ.

“Не постоји хрватски Србин, постоји само Србин из Хрватске, али нема хрватског Србина. Не постоји босански Србин, албански или црногорски Србин. Јер ми Срби смо један народ, никакве разлике између нас нема, истом роду припадамо. Али, некима то смета”, рекао је Вучић.

Он је навео да, иако то некима смета, он се не љути када га нападају да је издајник или да је великосрпски фашиста.

“Ја се на то насмејем. Залажем се да у земљи сачувамо мир стабилност и да економски идемо напред. Успевали смо до сада у томе и бићемо још успешнији”, истакао је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана