Vučić: Dodik samo rekao istinu u oči

Agencije
Vučić: Dodik samo rekao istinu u oči

Beograd - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kritikovao je izjave pojedinih opozicionih političara da predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku treba zabraniti ulazak u Srbiju zbog njegovih izjava o Kosovu i Metohiji.

- Predsedniku Republike Srpske najveći opozicioni savez da zabrani ulaz u Srbiju? Da se zabrani ulaz predsedniku Republike Srpske u Srbiju zato što je rekao istinu u oči, a još vam nije rekao da ste svemu tome vi doprineli - istakao je Vučić, podsjećajući na pogrešne odluke prethodne vlasti u vezi sa Kosovom i Metohijom.

Vučić je novinarima u Beogradu rekao da nije saglasan uvijek sa Dodikom o svakom pitanju, ali da postoji neka vrsta internog dogovora da nikada ne idu sa različitim stavovima i bilo kakvim teškim riječima između Srbije i Srpske.

Poslanik Pokreta za preokret u Skupštini Srbije Janko Veselinović zatražio je da Dodiku bude zabranjen dolazak u Srbiju i da bude proglašen personom non grata.

Dodik je ranije rekao da malo ko razmišlja o tome da li bi Srbija mogla da podnese da joj se vrati Kosovo i da Albanci dobiju 30 odsto poslanika, mjesto premijera ili predsjednika države.

- Da biste se legitimisali pred međunarodnom zajednicom morali biste Albancima da date 30 odsto mjesta u parlamentu, mjesto premijera, predsjednika Skupštine ili mjesto predsjednika države. Morali biste da uvedete njihov jezik barem u parlament. Ako neko misli da to možemo, hajde to da guramo - rekao je Dodik i dodao da misli da te spremnosti nema. On smatra i da bi četiri opštine sa sjevera trebalo da se reintegrišu u sastav Srbije, da budu obezbijeđeni najviši međunarodni standardi za zaštitu srpskog naroda na Kosovu i crkvene imovine, kao i da se za nju traži neka vrsta eksteritorijalnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana