Vučić: Dobri odnosi i razgovori u četiri oka

Srna
Vučić: Dobri odnosi i razgovori u četiri oka

Šamac - Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom svaki put razgovara i o referendumu, ali da su to razgovori "u četiri oka".

"Nikada se ne mešam u unutrašnje stvari drugih zemalja, iako je Dodik bio veoma korektan rekavši da smo razgovarali o referendumu o Sudu i Tužilaštvu i Danu Republike Srpske za koji postoji saglasnost svih stranaka u Republici Srpskoj", rekao je Vučić.


Na pitanje o navodnoj istrazi Tužilaštva BiH o Dodiku, Vučić je, kao i na pitanje o referendumu u Republici Srpskoj, ponovio da svoje stavove o svakom pitanju iznesu "u četiri oka".

"Mi ne možemo, ne želimo i nikada nećemo da vršimo pritisak, kao što očekujemo i od predsjednika Dodika da uvek nama kaže šta misli, takođe očekujemo da nikada ne vrši pritisak na nas", dodao je premijer Srbije.

Vučić je naglasio da je to veoma fer odnos i da to ljudi i u Srbiji i u Srpskoj treba da znaju.

"Mi imamo odnose poštovanja i uvažavanja, odnose u kojima u centru pažnje moraju da budu Srbija i Srpska i njihova budućnost mora da bude nešto o čemu čemo voditi računa, a ne naše lične sujete", zaključio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana