Вучић: Београд ће помоћи Српској финансијски и обавјештајно

Срна
Вучић: Београд ће помоћи Српској финансијски и обавјештајно

Београд - Премијер Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да је терористички напад на полицијску станицу у Зворнику ужасна и лоша вијест за Републику Српску и Србију, која ће помоћи Српској и финансијски и обавјештајно.

“Председник /Републике Српске Милорад/ Додик изразио је жељу да Србија помогне у складу са Дејтонским споразумом и правима која има, не рушећи ничији интегритет. Ми ћемо помоћи и финансијски и обавештајно”, рекао је Вучић за Радио-телевизију Србије.

Он каже да је вечерас већ два пута телефоном разговарао са предсједником Републике Српске.

Вучић је најавио да ће предсједник Републике Српске и министар унутрашњих послова Српске Драган Лукач за два дана доћи у Београд, гдје ће разговарати са њим и министром унутрашњих послова Србије Небојшом Стефановићем.

Вучић упутио телеграм саучешћа

Премијер Србије Александар Вучић упутио је телеграм саучешћа предсједнику Владе Републике Српске Жељки Цвијановић и предсједнику Српске Милораду Додику поводом напада на полицијску станицу у Зворнику, поручивши да је потресен вијешћу о погибији полицајца.

"Тешко је у тренуцима велике трагедије наћи речи утехе за породицу човека који је посветио живот очувању мира и безбедности. У име Владе Србије и своје име вама и породици упућујем искрено саучешће", наводи се у телеграму саучешћа Вучића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана