Vučić: Auto-put veoma važan za svakog građanina Srpske

Vučić: Auto-put veoma važan za svakog građanina Srpske 01.10.2017 15:41 | Srna

Laktaši - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Laktašima na otvaranju dionice auto-puta "9. januar", od Mahovljana do Drugovića, da je taj projekat veoma važan za svakog građanina Republike Srpske jer putevi i mostovi spajaju ljude, ali i donose poslove za mlade ljude.

Vučić je poželio vlastima Srpske da što prije spoje Banjaluku, Doboj, Brčko i Bijeljinu, pa ostaje još nekoliko kilometara do Srbije, koja će izgraditi auto-put do granice.


"Izgrađenih 10 kilometara auto-puta košta desetine miliona evra. To je nešto novo i u Republici Srpskoj i u BiH, nešto veoma važno za svakog građanina Srpske. Svaki kilometar auto-puta je predstavljao osvajanje nove civilizacije i ti kilometri ne spajaju samo nas, nego i sve druge narode koji žive, ne samo u BiH, nego svuda oko nas", rekao je Vučić.

On je pozdravio činjenicu da će Srpska krajem ove ili početkom naredne godine imati više od 100 kilometara auto-puteva i dodao da će tada i Srbija, kako je planirano, biti prva zemlja u regionu po dužini auto-puteva sa izgrađenih više od 1.000 kilometara.

"A zaostajali smo za Hrvatskom gotovo dvostruko pre samo nekoliko godina. Radili smo vredno, imali svoj cilj i zadatke koje smo trebali da ispunimo i uradili smo ih", rekao je Vučić.

On je čestitao Republici Srpskoj i njenom rukovodstvu na važnom rezultatu - da gleda u budućnost, jer auto-putevi, kako je istakao, jesu ono najvažnije zato što putevi i mostovi spajaju ljude, ali i donose poslove za mlade ljude.

"Zbog toga će mladi ljudi u Republici Srpskoj i u Srbiji moći da ostanu ovde i da žive na svojim ognjištima i da sačuvamo svoju rodnu grudu. Ako puteva nemamo neće biti ni posla, ni radnih mesta, ni života na ognjištima koja su nam očevi i dedovi ostavili", rekao je Vučić.

On je istakao da Republika Srpska i Srbija sarađuju odlično, a predmet njihove saradnje su konkretne stvari.

"Kada god smo mogli da pomognemo mi smo pomagali i pomagaćemo Republiku Srpsku. Želimo da razvijamo dobre odnose i sa Hrvatima i Bošnjacima, sa BiH koju poštujemo", rekao je Vučić.

On je najavio da će Srbija pomagati Srpsku i Federaciju BiH u 2018. godini još više nego u ovoj godini, u kojoj je izdvojila značajna sredstva, jer je Srbija prošla kroz teške reforme i uspjela da "podigne svoju zemlju", pa sada želi da pomogne region na različite načine.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica