Вучић: Ауто-пут веома важан за сваког грађанина Српске

Срна
Вучић: Ауто-пут веома важан за сваког грађанина Српске

Лакташи - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас у Лакташима на отварању дионице ауто-пута "9. јануар", од Маховљана до Друговића, да је тај пројекат веома важан за сваког грађанина Републике Српске јер путеви и мостови спајају људе, али и доносе послове за младе људе.

Вучић је пожелио властима Српске да што прије споје Бањалуку, Добој, Брчко и Бијељину, па остаје још неколико километара до Србије, која ће изградити ауто-пут до границе.


"Изграђених 10 километара ауто-пута кошта десетине милиона евра. То је нешто ново и у Републици Српској и у БиХ, нешто веома важно за сваког грађанина Српске. Сваки километар ауто-пута је представљао освајање нове цивилизације и ти километри не спајају само нас, него и све друге народе који живе, не само у БиХ, него свуда око нас", рекао је Вучић.

Он је поздравио чињеницу да ће Српска крајем ове или почетком наредне године имати више од 100 километара ауто-путева и додао да ће тада и Србија, како је планирано, бити прва земља у региону по дужини ауто-путева са изграђених више од 1.000 километара.

"А заостајали смо за Хрватском готово двоструко пре само неколико година. Радили смо вредно, имали свој циљ и задатке које смо требали да испунимо и урадили смо их", рекао је Вучић.

Он је честитао Републици Српској и њеном руководству на важном резултату - да гледа у будућност, јер ауто-путеви, како је истакао, јесу оно најважније зато што путеви и мостови спајају људе, али и доносе послове за младе људе.

"Због тога ће млади људи у Републици Српској и у Србији моћи да остану овде и да живе на својим огњиштима и да сачувамо своју родну груду. Ако путева немамо неће бити ни посла, ни радних места, ни живота на огњиштима која су нам очеви и дедови оставили", рекао је Вучић.

Он је истакао да Република Српска и Србија сарађују одлично, а предмет њихове сарадње су конкретне ствари.

"Када год смо могли да помогнемо ми смо помагали и помагаћемо Републику Српску. Желимо да развијамо добре односе и са Хрватима и Бошњацима, са БиХ коју поштујемо", рекао је Вучић.

Он је најавио да ће Србија помагати Српску и Федерацију БиХ у 2018. години још више него у овој години, у којој је издвојила значајна средства, јер је Србија прошла кроз тешке реформе и успјела да "подигне своју земљу", па сада жели да помогне регион на различите начине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана