Вучић: Ако Русија не стави вето, Српска ће знати да има само Србију

Срна
Вучић: Ако Русија не стави вето, Српска ће знати да има само Србију

Београд - Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће, ако Русија не буде ставила вето на британску резолуцију о Сребреници у Савјету безбједности УН, Република Српска знати да у тешким ситуацијама може да се ослони само на Србију.

 

"Ако резолуција буде изгласана, добро је што ћемо знати да Република Српска увек и једино може да се ослони на Србију и што ћемо знати да и ми имамо много пријатеља, али да у тешким ситуацијама можемо да рачунамо само на себе, на свој народ и ни на ког више", рекао је Вучић за Радио-телевизију Србије.

Према његовим ријечима, Србија ће у том случају знати и да мора да ради више и напорније, да би била снажнија, јача и да би могла у будућности да штити свој интерес.

Наводећи да изгласавање те резолуције не би била добра и лијепа вијест, али да не би била ни "стравична трагедија", Вучић је рекао да Срби морају гледати да буду што успјешнији, посебно у економији.

Поводом оцјена Велике Британије да ће резолуција "допринијети помирењу и стабилизацији прилика у региону", Вучић је истакао да ће Србија промијенити свој став уколико састављачи резолуције докажу да су њом успјели да помире макар и двоје људи.

Он је указао на то да су Британци само продубили разлике и тешке емоције у региону и нагласио да све вријеме "они и нису бринули о томе, него о правној квалификацији тог дела".

"Србија све време говори о жртвама, говори о томе како морамо да одамо поштовање муслиманским, бошњачким жртвама, баш као што их одајемо и српским. И у томе јесте величина нашег народа – ми говоримо о људима и о њиховим судбинама, а они нам све време, лажно причајући о судбинама људи, говоре о правној квалификацији дела да бисмо имали правне и политичке последице. То је суштина свега", рекао је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана