Врх СДС-а одбио Крајишников позив на разговор

Д. М.
Врх СДС-а одбио Крајишников позив на разговор

Бањалука - Први предсједник Народне скупштине Републике Српске и бивши функционер СДС-а Момчило Крајишник позвао је чланове проширеног Предсједништва СДС-а да одвоје вријеме и дођу у Пале на састанак са њим и групом оснивача ове странке, али су они ескивирали позив и избјегли састанак који је требало да буде одржан данас (субота).

Крајишник је у петак рекао за “Глас Српске” да се нада да ће састанак бити одржан, истичући да је лидер странке Вукота Говедарица требало да сазове чланове страначког предсједништва, док је на њему било да позове осниваче.

- Ја се надам да ће састанак бити одржан. Неки су јавили да имају обавеза и да неће доћи, али већина је рекла да ће учинити напор да дође - казао је Крајишник.

Додао је да је састанак сазван зато што је једна група оснивача СДС-а забринута за стање и у странци и у Републици.

- Сматрамо да је стање у РС лоше. Политички субјекти не смију да буду непријатељи, они могу да буду само политички ривали и да се боре да нађу најбоље рјешење да Српској буде боље - каже Крајишник.

Ипак, све су прилике да ће се прича о састанку изјаловити као и неколико пута до сада, што у позивном писму наводи и сам Крајишник.

- У више наврата смо вам предлагали да буде одржан заједнички састанак групе оснивача СДС-а с вама у вези с изборима. Нажалост, до сада такав састанак нисмо успјели одржати. Сматрамо да је састанак битан, јер би била велика штета да у будућим структурама СДС-а не буде важних оснивача странке, који су вољом високог представника изопштени из политике. Мислимо да оснивачи само могу помоћи странци, јер један од можда главних разлога што странка не сија својим побједничким сјајем је што је остала без својих темеља и без људи по којима је препознатљива у јавности - наводи се у Крајишниковом писму.

Потпредсједник СДС-а из изборне јединице један Драго Бундало каже да се не може одазвати зато што је тек у четвртак добио позив. Ни Милован Бјелица неће присуствовати састанку, а предсједник Главног одбора СДС-а и кандидат за предсједника странке Милан Миличевић такође се неће одазвати позиву. Још увијек актуелни предсједник СДС-а Вукота Говедарица у петак је био недоступан.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана