Vrh SDS-a nije došao na sastanak kod osnivača

V. K.
Vrh SDS-a nije došao na sastanak kod osnivača

Banjaluka - Rukovodstvo SDS-a nije se odazvalo pozivu na sastanak koji im je uputila grupa osnivača te stranke, a za istim stolom bi mogli da se nađu možda već polovinom sedmice.

Bivši član SDS-a Momčilo Krajišnik, koji je predsjednik Asocijacije “Stvaraoci Republike Srpske” pozvao je prošle sedmice članove proširenog Predsjedništva SDS-a da odvoje vrijeme i dođu u subotu u Pale na sastanak sa njim i grupom osnivača te stranke, ali do toga nije došlo. Krajišnik juče nije odgovarao na telefonske pozive, a u toj Asocijaciji su potvrdili da sastanak na kraju nije održan.

- Obavešten sam u subotu ujutro da je sastanak odgođen, jer predstavnici SDS-a nisu u mogućnosti, te da je to, mislim, prolongirano za sredu - rekao je “Glasu Srpske” potpredsjednik Koordinacionog odbora asocijacije Slobodan Bijelić. On smatra da je važno da se aktuelno rukovodstvo stranke sastane sa onima koji su osnovali SDS.

- Potrebno je razgovarati. Jasno je da poslednjih desetak godina SDS dosta luta, kao u mraku i nije zgoreg poslušati iskusni glas razuma. Želimo samo dobro Republici Srpskoj, pa posledično tome i SDS-u. Zbog toga smo i tražili da sednemo za isti sto -  zaključio je Bijelić.

Krajišnik je ranije istakao da je sastanak sazvan zato što je jedna grupa osnivača SDS-a zabrinuta za stanje i u stranci i u Republici. Dodao je da su u više navrata predlagali održavanje zajedničkog sastanka grupe osnivača SDS-a sa aktuelnim rukovodstvom stranke.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana