Врх СДС-а није дошао на састанак код оснивача

В. К.
Врх СДС-а није дошао на састанак код оснивача

Бањалука - Руководство СДС-а није се одазвало позиву на састанак који им је упутила група оснивача те странке, а за истим столом би могли да се нађу можда већ половином седмице.

Бивши члан СДС-а Момчило Крајишник, који је предсједник Асоцијације “Ствараоци Републике Српске” позвао је прошле седмице чланове проширеног Предсједништва СДС-а да одвоје вријеме и дођу у суботу у Пале на састанак са њим и групом оснивача те странке, али до тога није дошло. Крајишник јуче није одговарао на телефонске позиве, а у тој Асоцијацији су потврдили да састанак на крају није одржан.

- Обавештен сам у суботу ујутро да је састанак одгођен, јер представници СДС-а нису у могућности, те да је то, мислим, пролонгирано за среду - рекао је “Гласу Српске” потпредсједник Координационог одбора асоцијације Слободан Бијелић. Он сматра да је важно да се актуелно руководство странке састане са онима који су основали СДС.

- Потребно је разговарати. Јасно је да последњих десетак година СДС доста лута, као у мраку и није згорег послушати искусни глас разума. Желимо само добро Републици Српској, па последично томе и СДС-у. Због тога смо и тражили да седнемо за исти сто -  закључио је Бијелић.

Крајишник је раније истакао да је састанак сазван зато што је једна група оснивача СДС-а забринута за стање и у странци и у Републици. Додао је да су у више наврата предлагали одржавање заједничког састанка групе оснивача СДС-а са актуелним руководством странке.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана