Врећо о случају “Драгичевић”: Битан је записник, а не конференција за штампу

nezavisne.com
Врећо о случају “Драгичевић”: Битан је записник, а не конференција за штампу

Бањалука - Анкетни одбор, који је формиран ради сагледавања чињеница о смрти Давида Драгичевића, почео је саслушање Далибора Вреће, поступајућег тужиоца у случају Давида Драгичевића.

Бранислав Бореновић (ПДП), предсједник Анкетног одбора казао је да је ово шеста изјава коју одбор узима од представника званичних институција.

Упознао је Врећу са правилима рада Анкетног одбора, те нагласио је да би одговори на питања требали бити кратки, након чега је започео с постављањем питања Врећи.

Врећо је замолио Анкетни одбор да има разумијевања да је он на предмету Давида Драгичевића и да се никад није десило да орган скупштине испитује тужиоца у тренутку када он води предмет.

Додао је да на поједина питања неће моћи одговарати како не би угрозио истрагу.

Рекао је да за њега као тужиоца, конференција за штампу је небитна за случај смрти Давида Драгичевића и да је за њега битан само његов записник.

На питање зашто тужилаштво није још увијек оквалификовало смрт, Врећо је рекао да се то није десило јер се још увијек воде истражне радње и није утврђено да ли је Давидова смрт проузрокована кривичним дјелом.

“Да постоји основана сумња да је Давидова смрт проузрокована кривичним дјелом одмах би била издата наредба за истрагу”, рекао је Врећо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана