Војници по знање иду и у Америку

В. К.
Војници по знање иду и у Америку

Сарајево - Велики број припадника Оружаних снага БиХ ове године ће учествовати у мисијама подршке миру и у међународним вјежбама у којима ће имати прилику да покажу ниво спремности.

Савјет министара БиХ усвојио је на посљедњој сједници измијењени годишњи план обуке и вјежби војника, којим је предвиђено учешће на вјежбама у Србији, Естонији, Румунији и другим државама. Војници и други припадници Оружаних снага присуствоваће разним манифестацијама у Америци. На далеко путовање ће, како је предвиђено, ићи у групама од пет до десет чланова, а махом ће се упознавати са тактиком, техником и процедурама које се тичу авијацијских операција.

- Током једног боравка у САД упознаће се и са тактикама у вези са радом медицинске и инжињерске јединице и са начином помоћи цивилним властима - кажу у Министарству одбране БиХ, које је упутило измијењени план обуке на усвајање у Савјет министара.

Припадници Оружаних снага БиХ даће допринос и у мировним мисијама, а биће и дио обуке за учешће у операцијама подршке миру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана