Војин Мијатовић потврдио чланство у СДП-у

Срна
Војин Мијатовић потврдио чланство у СДП-у

Бањалука - Војин Мијатовић изјавио је данас у Бањалуци да је приступио СДП-у БиХ и да је поднио оставку на мјесто замјеника министра цивилних послова БиХ, а овај мандат вратио досадашњој странци НДП-у.

Мијатовић је предсједнику НДП-а Драгану Чавићу захвалио за досадашњу сарадњу, али је поручио да више није желио да учествује у "свакодневној политичкој фарси".


"Мислим да је више доста приче која се темељи на повратку у прошлост, доста је више подизања националних тензија", поручио је Мијатовић.

Мијатовић је, коментаришући изјаву члана Главног одбора СДС-а Драгана Мектића који га је назвао "шарлатаном", рекао да "веома цијени Мектића као естрадну личност".

Војин Мијатовић је један од 120 нових чланова које је данас СДП БиХ представио у новоотвореним просторијама у Бањалуци.

Предсједник ове странке Нермин Никшић рекао је да се окупила група људи која дијели исте идеје и вриједности и која жели да послодавцима створи боље услове рада, а радницима повећање минималне плате.

Он је истакао да чланови СДП-а нису оптерећени националном припадношћу грађана, те да су и до сада били највећа мултиетничка странка у БиХ.

Упитан да прокоментарише недавни састанак са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком, Никшић је рекао да је предсједника Српске информисао о плановима СДП-а на подручју Српске, али да није било ријечи о неким евентуалним коалицијама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана