Вођа вхабија из Ошве тврди: Ако сам крив за Исламску државу, крив је и Изетбеговић

Срна
Вођа вхабија из Ошве тврди: Ако сам крив за Исламску државу, крив је и Изетбеговић

Сарајево - Вођа вехабија из села Ошве, код Маглаја, Изет Хаџић рекао је да, уколико је крив за одлазак људи из БиХ на сиријска ратишта, онда одговорност за то сноси и бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић.

"Ако сам ја крив за то, крив си и ти, Бакире Изетбеговићу. Ви сте им дали пасоше, личне карте, обезбиједили им авион. Ви сте их испратили, махали им. Па њихова полиција их је пустила да се врате", рекао је Хаџић за "Блиц", негирајући да је он слао људе у Сирију.

Хаџић, који је главни посредник у купопродаји српских кућа и земље у селу Ошве, за себе тврди да је "жртва политике између Федерације БиХ и Републике Српске, људи који су у Сирији и америчког Федераног истражног бироа".

"Политичка елита Бошњака у Сарајеву је банда. Лажу људе да нам је боље у заједничкој држави. Србима бих дао државу и да одмах потпишемо мир на 100 година", каже вођа вехабија.

Хаџић наводи да би волио да са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком попије кафу, јер је Додик "најискренији непријатељ Федерације БиХ, што цијени, јер не лаже, као ови преваранти из Сарајева".

"Додик једини смије рећи да је OHR банда, да му немају право кројити живот у авлији", истакао је Хаџић.

Хаџић наводи да су они који одлазе да ратују у Сирији за њега "људи на маргини вјере".

"Мислили су да их тамо чека нешто боље, новац, али су се преварили... То што неко сматра да је ислам узети пушку и да у Курану пише - побиј све - тај лаже на Алаха и његова посланика", рекао је Хаџић.

"Блиц" пише да је Хаџић чест гост у месџиду "Фуркана" у Новом Пазару, гдје држи "запаљиве" говоре, као и да је близак магистру исламских наука из Призрена Идризу Билибанију, кога су српске безбједносне службе означиле као главног проповједника "Исламске државе" у Србији.

За Хаџића знају и у Специјалном суду у Београду, гдје се помиње као један од најближих сарадника Абида Подбићанина, ратника "Исламске државе" у Сирији, који је оптужен за тероризам.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана