Vlast nije odgovorna za afere u BIB-u

Agencije
Vlast nije odgovorna za afere u BIB-u

Banjaluka - Direktor Republičkog deviznog inspektorata Zorica Cvijanović istakla je da se u zapisniku ovog inspektorata o kontroli sprovedenoj u Balkan investment banci (BIB) ne spominje veza između odgovornih lica Banke i vlasti Srpske.

Ona je negirala da postoji tajni zapisnik iz kojeg se vidi da izvještaj o kontroli Deviznog inspektorata dokazuje da je riječ o pljački Litvanaca za koju je znala vlast RS.

- Inspekcijski nadzor rađen je u koordinaciji sa MUP-om RS i Specijalnim tužilaštvom, odgovorno i profesionalno. Kontrola je vršena upravo po nalogu Vlade - navela je ona.

Premijer RS Željka Cvijanović izjavila je da nije tačno da je vlast pomagala pljačku BIB, te dodala da zapisnik nije tajan i da su za njega znale ustanove koje su istraživale kriminal u BIB-u. Agencija za bankarstvo RS saopštila je da je iz zapisnik Deviznog inspektorata o kontroli BIB vidljivo da nije adekvatno urađena kontrola deviznog i spoljnotrgovinskog poslovanja banke. BIB je nakon dokapitalizacije postala vlasništvo RS i postala Banka Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana